Насловна  |  Вести  |  „За моју Звезду“ позива дијаспору
Increase Reset Decrease

Вести

Штампај Штампај Пошаљи пријатељу

17. 03. 2010

„За моју Звезду“ позива дијаспору

За само три недеље од како Звездина Фондација ради, прикупљено је 59.000 евра, што се може сматрати веома задовољавајућом сумом, иако се српска дијаспора у потпуности није укључила. Што се тиче Србије, највише донација је прикупљено СМС порукама, док је наравно омиљен начин донирања из иностранства онлајн и преко рачуна. Нова „четворка“ познатих звездаша у среду 17. марта изнела је своје импресије поводом рада Звездине Фондације, као и своје начине за помоћ Црвеној звезди.

pet
„За моју Звезду“ позива дијаспору
„За моју Звезду“ позива дијаспору
 

Славко Белеслин, познати телевизијски водитељ, каже да сви навијачи сада требају да покажу љубав према Звезди и да му је веома драго што ће прикупљени новац одлазизи на чување лика и дела клуба, рачунајући и Маракану.

- Најсвежији пример шта су звездаши спремени да ураде за свој клуб је утакмица против Напретка за викенд. Губили смо на полувремену 1:0 и сигурно да су многи, као и ја у том тренутку били спремни да дају „све" само да победимо. Срећом, забележили смо победу и на најлакши могући начин смо се захвалили Звезди на нова три бода, слањем СМС порука на 2344. Надам се да је то исто урадила и дијаспора, само преко рачуна или онлајн и наравно да ће тако бити и у будућности.
Када су нас људи из клуба питали, на шта ми као навијачи мислимо да је најбоље искористити прикупљен новац, рекли смо да је најбитнија транспарентност Звездине Фондације. Нигде нисам видео ништа слично, а сигурно да ће сума која се буде временом прикупљала бити потрошена на најпаметнији начин. Лично, најважније ми је очување лика и дела Црвене звезде, а шта ће то конкретно бити одлучиће компетентнији људи од мене. Моје је да дођем на Маракану, донирам и уживам као што је то било у суботу против Напретка
- каже Славко Белеслин.

Саша Игњатовић, познати новинар, рекао је да му је драго да се највише донација прикупи током трајања утакмице, али и да то треба радити сваком приликом, јер што више новца, то више залога за будућност.

- Снагу Звездиних навијача показује и разбијање малера на 0:1 протви Напретка када су сви слали СМС поруке. То све говори да је дошао прави тренутак да сви звездаши помогну свом клубу. Поред доласка на Маракану и навијања, сада имамо још један конкретан начин на који можемо да будемо део Звезде. Имам пријатеља у Чикагу, који наравно не може да долази на утакмице, али који је веома активан у донирању. Жели да остане анонимам и да не говорим сада његове суме, али могу да кажем да његовим примером донирања могу да крену сви ван Србије. Веома сам поносан што могу да помогнем Звезди и што ће новац између осталог одлазити на наше млађе категорије. Податак да је за три недеље прикупљено скоро 60.000 евра је за сваху похвалу. Тим не може да се похвали нико у Србији из било које делатности донирања. Сигурно да ће та сума бити још већа, како се временом буде прикључивао све већи број оних којима је црвено-бела боја у крви - рекао је Саша Игњатовић.

cet
Југ Радивојевић, Виктор Савић, Саша Игњатовић и Славко Белеслин
Југ Радивојевић, Виктор Савић, Саша Игњатовић и Славко Белеслин
 

Виктор Савић, један од најталентованијих српских глумаца, воли да утакмице прати са северне трибине и ретко навраћа у ВИП галерију, ложу у којој иначе седе познати Звездаши.

- Морам одмах да кажем да сам веома срећан што је на прве две утакмице на Маракани ове године север био скоро крцат, као да је у питању нека европска утакмица. Мислим да тако треба да буде и у будуће, на свакој лигашкој утакмици, а не само да се људи грабе за карте када долази Милан или Лацио. Као и што каже добро позната парола - гледам Звезду, а не њене противнике. Од пројеката ми се највише свиђа улагање у млађе категорије, што треба да краси сваки велики клуб као што је Црвена звезда - истакао је Виктор Савић.

Југ Радивојевић, филмски редитељ, посебно је похвалио идеју акције „За моју Звезду" и саме Фондације.

- Звездина Фондација је сигурно једна од најбоље смишљених акција у Србији икада. Сви знамо каква су искуства наших грађана из поршлости, када су учествовали у зајмовима за државу. Међутим, транспарентност Звездине Фондације и упознавање навијача о утрошеном новцу је сигурно нешто што даје разлог за задовољство. Предуслов за донирање је наша емотивна веза као навијача за Црвену звезду, а онда и жеља да помогнемо у ово тешко време. Стратегија треба да буде да свако даје колико може. То не мора да буде сваког пута пуно новца, јер велики број мањих донација може да нас доведе до велике суме. Нема сумње да поред донирања сви ми можемо да помогнемо и куповином улазница, сувенира, дресова, тако да има довољно начина да се помогне Звезди. Први пут после доста година могу да препознам визију клуба и сигурно да нас радујемо када видимо шта је стратегија Црвене звезде. То је улагање у своју децу, што у старту подржавам, а онда и улагање у Маракану и остало. Показује се да све оно што је речено на почетку сезоне иде својим путем и да се све ради веома педантно. Оно што ми навијачи можемо је да долазимо на стадион и наравно да подржимо Звездину Фондацију, а верујем да ће све то резултирати „дуплом круном" и Европом - поручио је Југ Радивојевић.


Вест која ће обрадовати вели број навијача у Републици Српској и Црној Гори је да смо на корак до постизања договора са мобилним оператерима у тим земљама, што ће омогућити донирање СМС поруком и у комшилуку.
Исто тако, у наредних месец дана, функционери Звездине Фондације одржаће конференцију на којој ће бити саопштено на шта ће први новац бити потрошен.

Пошаљи коментар | коментари (3)
 • ivan NOVAKOVIC [unregistered] (19. 03. 2010, 22:07:58) Пошаљи одговор

  ZVEZDA JE ZIVOT svedrugo su sitnice

  molim sve bivse fudbalere koji su u inostranstvu da se ukljuce,pa valjda mogu da daju po jednu nedeljnu platu,mislim na NEMANJU,DEKIJA,MIHU,ZIGICA,PANTELICA.............

  Nebojša [unregistered] (20. 03. 2010, 09:36:06) Пошаљи одговор

  Pokažimo koliko volimo svoj klub

  Svi kojima je Zvezda u srcu treba da se uključimo u ovu akciju.Znamo da je situacija u zemlji krizna i da narod nema para,ali odreknimo se barem delića svog kućnog budzeta i pokažimo koliko volimo svoj klub.ZVEZDA U SRCU!

  milan [unregistered] (27. 03. 2010, 23:10:23) Пошаљи одговор

  zvezda je zivot

  pozdravljam akciju i samo napred.
  ZVEZDA SE VOLI I USPECEMO U SVEMU BEZ SUMNJE